Alltså...

Jag är lite lätt avdomnad. Kan inte fokusera riktigt på något alls.

Bra saker som hände idag:
klarade tentan
drack väldigt god latte
fick undan synundersökningen
träffade Tra på stan och fick undan ärende
insåg återigen vilka ofantligt fina vänner jag har
fick håret klippt och tonade om det så att det inte är fläckigt
en drowlajvare sade att jag och mina vänner är lajvets bästa knyttlajvare <3


Imorgon ska jag på ett möte som kan komma att ha stor effekt på resten av mitt liv. Konstigt nog känner jag mig inte nervös. Detta är någonting som har varit på G i över ett års tid, men det har aldrig blivit av. Känns bra att det slutligen blir gjort. Och detta är ju bara början. Vi får väl se varthän det leder.

Jag pratade också med min regissör till spexet idag. Det verkar vara helt okej att jag inte kommer förrän på söndagkvällen efter lajvet. Underbart.

Klockan är mycket, men jag funderar på om jag ska ge mig ut på promenad.

Nah...
vet inte.

Suck.

Rastlöshet och trötthet på samma gång. Inte så himla bra.

För en minut sedan...

Josefin: *stirrar på flaska med hårfärg*
Flaskas innehåll: *ser orange ut*
Josefin: hmm....
Flaska: ...
Josefin:...
Flaska: sprutt sprutt sprutt
Josefin: *stirrar på hår*
Hår: *ser gojsigt och väldigt rött ut*
Josefin: Hmm...
Hår: ...
Josefin: ...
Äggklocka: tickticktick...
Josefin: ...

"Varför inte?"

Jag är dunderförkyld och orkar inte skriva så mycket (särskilt inte på denna dator som lever sitt eget tangentbordsliv). Vill mest konstatera att det underbara uttrycket "Varför inte?" då något går fel idag räddade mig från att få ett mindre sammanbrott då det började spöregna medan jag väntade på att en affär ute i ödemarken skulle öppna.

Jag har köpt billigt tyg på Affär'n i Borås och ska nu sy fulkläder till det stundande lajvet i all hast.

Ska bara komma underfund med hur symaskinen fungerar. Förhoppningsvis går detta fortare än att sy skiten för hand ;)

Slutligen vill jag säga att jag är så tacksam för mina underbara vänner och min familj. Mycket kärlek <3

Jag är inspirerad!

Fy vad dåligt jag mår!
Näsan är full av snor, bihålorna värker, jag känner mig alldeles klibbig av svett, har ont i halsen, hostar och är hes. Misär.

Trots det känner jag mig sjukt inspirerad! Idag tog jag en vända på stan. Den normalt sett lätta cykelturen tog alldeles kol på mig, så det var väl lika gott att jag shoppade upp så mycket av sommarlönen att jag inte kunde få med mig det på cykeln utan var tvungen att ta spårvagnen hem.

Jag gick lös fullständigt, men jag har å andra sidan inte shoppat på år och dar, så jag tyckte det var okej.

Idag inhandlades:
♥ Mängder av doftljus (äppelpaj, kanelbullar, äpple och kaffe var dofterna som fick följa med hem. Det kliade i fingrarna att plocka på mig ännu fler, men jag sansade mig)
♥ Te med smak av kanelbulle
♥ Baccardi Rezz + groggvirke
♥ Alvedon
♥ Anteckningsbok
♥ Häftmassa
♥ Två kokböcker
♥ En jättefin, blommig termos
♥ En liten dekorativ trasdocka i trä
♥ En kudde i form av en uggla
♥ En tättslutande porslinsburk med fiskmotiv
♥ Två små presenter till två söta vänner
♥ Silkespapper
♥ Tapetklister
♥ En stor ballong

De tre sista sakerna är till ett litet pysselprojekt jag har på G. Ska bli spännande att se hur det går...!

Som man förstår av denna lista rullade slantarna iväg, men det var en lycklig Josefin, hög på köpglädje, som satte sig på vagnen och for hem. Never mind att jag igår började TÖMMA lägenheten inför flytten, haha!

Imorgon ska jag köpa tyg, för jag siktar på att sno ihop lite fulkläder till det stundande lajvet så raskt jag bara kan. Problemet r bara att detta måste göras i en annan stad för här finns inget till vettiga priser. Dessutom ska jag träffa en blivande nolla och låna ut en bok, som redan har fåll flytta hem till föräldrarna, imorgon. Frågan är alltså om jag ska bege mig hem till byn redan ikväll, eller ta alltihop imorgon.

Alla dessa val.


Jag är kär!

Jag är kär i mitt liv!

Trots att jag har tenta i morgon och är gruvligt nervös, trots att jag vantrivs med min kropp, trots att jag inte har haft något sommarlov att tala om kan jag inte låta bli att älska mitt liv. Det är ju faktiskt rätt fantastiskt att leva!

Idag var jag på en visning igen, för en lägenhet i Mölndal. Extrema situationer tarvar extrema åtgärder, som Jafar skulle ha sagt. Det är ju utanför kommungränsen, så ska man åka buss etc kostar det en extra kupong, men jag har inte mycket till val. Det var i alla fall ett jättebra läge och en lägenhet med massor av potential att bli jättemysig. Killen som hyr ut den var dessutom väldigt trevlig (och söt^^). Jag vill dock inte ha hans möbler, då de minst sagt inte var i min smak.

Jag är glad! Förmodligen är bostadskrisen löst för ett år framåt. Underbart!

Imorgon är det som sagt tenta, och det känns... okej. Typ. Det är bara att det är så väldigt stor press på mig inför denna tenta. Jag. Måste. Klara. Den. Hu... men när den är slut hoppar jag på tåget och far till Visby! Väskan är packad och jag är exalterad!

Dock har ett liiitet problem uppkommit med mina aktiviteter vid östkusten efter Medeltidsveckan (OBS! Anna-Maria!). Det har visat sig att jag måste jobba i Göteborg på fredagen den 20, så jag måste åka hem från Uppsala på kvällen den 19. Tråkigt, för jag hade ju tänkt stanna åtminstone ett dygn mer än så, men det är som det är... jag tjänar ju iaf så mycket på jobbet att alla biljettkostnader genast tjänas in, haha!

Nu ska jag sluta svamla. Dags att städa undan min plugghörna.

En spännande dag

Imorse när familjen (läs: föräldrarna) vaknat och vi satt tillsammans och åt frukost rinde mobilen. Jag trodde det var hon som hade min ev. framtida lägenhet och blev exalterad. Det var dock SVT Aktuellt. De ville göra en intervju med mig om min bostadssituation i min lägenhet 1.5 h senare! Där satt jag halvnaken i byn, med över en halvtimmes körväg in till en stökig lägenhet. Panik!

Som tur är har jag världens snällaste mamma som både skjutsade in mig och hjälpte mig att panikstäda i lägenheten. Skorna är många och tar plats, så jag slängde in dem i badrummet och tänkte att de ändå inte skulle vilja filma där. Mamma hade gått och jag står precis och fixar det sista när mobilen ringer och Aktuellt-människorna är framme.

Efter en hel del lustig fototagning utanför huset och i trappuppgången går vi in i min lägenhet. Det första journalisten frågar är om han får låna toaletten...! Jag dog lite och sade att det gick väl bra, men den var full av skor.

Sen fortgick intervju och lite mer fototagning och jag kände mig lagom svamlig och obekväm inför kameran. Suck.

Precis när jag hade vinkat av dem och stängt dörren kom ett SMS om att lägenheten redan blivit uthyrd. Skit!

(Ursäkta alla tempusbyteni denna text, men jag är lite ofokuserad.)

När mamma kom tillbaka och plockade upp mig for vi först till Stadsbiblioteket och jag lånade Pappa Goriot av Balzac, för den ska jag läsa när tentan är över. Sen åkte vi hem och hade en rolig pratstund i bilen på vägen.

Sen har vi ätit och jag har pluggat. Och fått ett SMS från min nuvarande hyresvärd att jag kan få behålla kontraktet i fyra månader till. Tack och lov!

Nu ska jag sluta svamla och istället fokusera på citronsyracykeln. Eller nåt.

Tyst morgon

Vaken igen! Har ätit en stor frukost och sitter och går igenom alla tentafrågor en gång till. Går ju mycket snabbare nu när svaren redan inns där. Tänkte även lära mig CAC och elektrontransportkedjan utantill idag. Jag är skelögd av trötthet och ska nog trampa lite crosstrainer om en stund istället. Tänkte dock vänta med det tills folk vaknar, så jag inte stör dem.

Positivt är i alla fall att jag börjar känna mig åtminstone lite säkrare på frågorna. Alltid något.

Stretar på

Nu är familjen hema, och jag har insett att nackdelen med detta är att jag inte kan vara uppe hur länge jag vill och inte heller kan se på film/lyssna på musik mitt i natten. Dock vägs det upp av att de är de och helt underbara <3

Jag stretar på med mina tentafrågor och har nu förfärdigat ett Word-dokument på 19 sidor fullt med frågor och svar. Puh... Nu hoppas jag att jag kan allt det som står där. Men vem tror jag att jag kan lura?

Jag tror det är dags att hoppa i säng nu.

Snart, snart, snart, snart...!

Förresten är inbetalningen till Finlandsresan gjord nu! Boo-yah!

De är på ett plan

Familjen landar inte förrän om 40 minuter, men jag har redan börjat spana efter bilen, haha. Jag saknar dem och har saker jag vill fråga mina föräldrar om när det gäller tentafrågor. Jag har jobbat mig igenom tre gamla tentor nu och har en kvar. Sen är det väl bara läsa om, läsa om, läsa om som gäller antar jag.

Jag köpte mer goda blåbär idag samtidigt som jag köpte mat till familjen. Det är ju alltid något.

Snart frihet, är vad jag upprepar för mig själv som ett mantra. Bara lite slit kvar, sen Visby, Västerås och kanske Uppsala.

Jag känner mig så inspirerad! Menar detta på ett helt icke-ironiskt sätt. Jag känner mig kreativ och idérik och sprudlande! Vänta bara tills jag är klar med de här gejerna, då har jag pengar och åtminstone lite bättre tid att börja fixa grejer!

Sista jobbdagen - check!

Gud. Vad. Skönt!

Nu har jag jobbat klart för sommaren. Dagen segade sig fram i oändlighet, men tillslut var den över och jag fick gå från kassan. Outsägligt härlig känsla. Handlade smörgåsmat åt familjen och tänkte ta bussen hem, för det är jobbigt att gå med matkassarna, men sen när jag kom ut från affären hade jag missat bussen. Det blev till att traska hem i det lätta regnet. Nåväl.

Nu har jag sorterat all post som kommit under veckan och diskat undan all smutsig disk jag genererat, så huset ser i alla fall inte lika hemskt ut. Här i min plugghörna är det dock en enda röra, men det får det nog vara tills vidare.

Imorse fick jag gjort anmälningar till kurser och ansökan till CSN, men sen insåg jag att min kodbox för banken är hemma hos mig, så jag kunde inte göra inbetalningen. Attans! Som tur är har mamma fullmakt på mitt konto, så hon kan göra det åt mig sen när de kommer hem. Så allting ska bli avklarat idag - toppen!

Nu är det plugg som gäller resten av kvällen. Mina vänner har nu dragit iväg till Visby, och jag hoppas att de har bättre väder än vi har här på västkusten. Jag tänker på dem och blir glad. För jag vet att jag snart är där med dem. Min finaste vän tog min jobbtid idag, så nu kan jag medgott samvete fara iväg.

Pluggidugg!


Morgonstund

Sitter i morgonrock igen och tittar ut genom fönstret. Hoken är alldeled grå och jag kan se hur dimman ligger kvar över grannbyn. Hu, det ser kyligt ut - jag är inte så pigg på att gå ut och promenera i det där om en och en halv timme. JAg har dock inget val. Jobb, som sagt. Nåvär: positivt är att det är min SISTA arbetsdag för sommaren. Hurra!

Nu på morgonen har jag äntligen tagit tag i mig själv och anmält mig till båder sång- och teaterlektioner i höst. Jag är peppe - det ska bli jättekul! Nu ska jag fixa några fler viktiga saker (såsom ansökan om studiemedel och inbetalning till spexet för kommande resa till Finland), sen ska jag försöka köra lite seriös tentafokus tills jag måste knixa iväg il jobbet. Effektivititet - yeah!

Svetten lackar

Jobbet flög förbi. Det är ju skitkul att jobba på golvet (jag jobber i en mataffär och sitter normalt i kassan)! När man får vara uppe och gå omkring hela tiden, snygga till bland varorna, fylla på i hyllorna, baka lite bröd och kontrollera utgångsdatum, kombinerat med lite kassasittande, går tiden mycket snabbare. Härligt!

Jag och min fina vän och tillika kollega stängde affären ihom och jag var hemma runt tio i elva. Sen har jag trampat crosstrainer i en timme och fokuserat blicken på en film på trean som heter Uncle Buck. Den verkade schysst, men jag har inte ro att sitta och titta klart på den, så jag stängde av TVn och lämnade undervåningen åt sitt öde.

Imorgon öppnar jag istället affären och jobbar i 6,5 timmar. SEN har jag "semester". Jag är lite kluven över huruvida jag ska sova nu och gå upp tidigt för plugg, eller om jag ska sitta uppe och plugga nu. På nåt sätt låter alternativ ett mer hälsosamt.

Så jag kanske ska gå och duscha av mig den lackande svetten och dimpa i säng nu då. Måste städa imorgon med, ör familjen kommer hem... he.... he ^^

Snart jobb

Jag snoozade nästan en timme imorse. Som tur är skulle jag inte till jobbet utan "bara" upp och plugga. Till frukost åt jag filmjölk och världens godast blåbär som jag köpte på jobbet igår. Bästa frukosten på länge!

Jag har suttit sen jag gick upp och gjort tentafrågor. Det går ganska bra, även om det ju finns en del frågor jag inte kan besvara, och jag dubbelkollar samtliga för att inte lära mig fel. Känner mig lite lugnare nu, så det är ju bra.

Jag har fortfarsnde inte bytt från morgonrock och är oduschad och äcklig, men tänkte nu överge tentafrågot och dator, ta en dusch och äta lunch innan det är dags att promenera till jobbet. Jag börjar om 75 minuter, och det tar en halvtimme att gå dit, så jag börjar få lite brådis.

Imorgon kommer familjen hem från Frankrike, så när jag kommer hem från jobbet ska jag försöka städa ordentligt här hemma, trampa lite på crosstrainern och sen gå och lägga mig. Det blir nog inget mer plugg idag, skulle jag tro.

Det är nu inte alls lång tid kvar tills jag får åka till Visby och äta äppelkaksglass och krama mina ina vänner igen. Jag längtar!Klicka på bilden för att komma till hemsidan för världens bästa glassbar!


Love, oh love

Okej, så det här med att blogga kanske inte helt är min grej. Skitsamma!

Jag är ganska glad, trots att min tenta är på onsdag och jag känner mig allt annat än säker.

I veckan var jag uppe på blixtvisit i Nyköping igen. Jag träffade några av de finaste människorna jag vet, fick en Magiclek i födelsedagspresent (... jag fyller år i december, haha!), såg en jättebra uppsättning av Glasblåsarens barn som två av mina vänner var med i, låg i en stor goshög och masserade två olika fötter, blev pillad i nacken, blev attackkramad, skrattade, förlorade i Magic med min nya lek (trots att den är riktigt bra!), men vann i Alias och Pictionary och mådde allmänt bra. Jag älskar de där människorna så mycket att jag nästan går sönder!

Sen jag kom hem har jag jobbat, pluggat och tränat. Det är det jag har gjort. Stog nyss och trampade på crosstrainern i lite över en timme samtidigt som jag såg Mr Nanny på trean. Roligt dålig film, men orkade inte se klart den.

Just nu håller jag på att besvara alla gamla tentafrågor jag kan hitta. Det går sisådär, men ändå hyfsat.


Sänder en varm tanke till min fine vän som är sjuk, och kanske inte kan åka till Medeltidsveckan. Håller alla tummar och tår jag har för att han ska krya på sig blixtsnabbt.


Även om sommaren i princip är slut när jag har gjort tentan, känns det som om jag kommer få lov. Inget mer jobb, och underbara planer. Kan inte bli mycket bättre. Lovely!


(Oooh, dessutom har jag chans på en lägenhet! Välbehövt, för det börjar bli kris.)


Jag ser ut som en gris, men jag bjuder på det


RSS 2.0