Födelsedag

Mamma fyller år idag, så vi väckte henne med sång och paket för typ två timmar sedan. Hon blev glad för min present, och sedan har vi ätit frukost och pusslat på familjens julklappspussel (varje år köper mamma ett pussel till familjen som vi sätter ihop under lovet). När vi tröttnade på det satte jag mig vid datorn och de andra spred ut sig i huset för diverse aktiviteter.

Idag är jag laddad för en riktig mysdag. Snart ska jag ställa mig och trampa cross trainer i en timme eller så, samtidigt som jag tittar på Sunes Jul med mamma och lillebror, och sen ska jag duscha, läsa och kanske se lite Star Trek (fick hela Original Series av Tomten!!!). Sen blir det dundemysig födelsedagsmiddag här och sen åker jag och mamma in för att ställa i ordning lite i nya lägenheten, innan familjen går och ser Narnia ihop.

Natten till imorgon blir den sista i gamla lägenheten. Skönt. Imorgon ska jag upp supertidigt och flyttstäda klart där, sen ska jag åka över till nya lägenheten och ställa i ordning så gott jag hinner där, innan vi ska på julmiddag på en asiatisk restaurang med mammas sida av släkten. Det kommer förhoppningsvis bli en härlig, om än stressig, dag. För på kvällen åker jag norrut. Jag ska träffa några rejält fina människor, och jag är sååå pepp! Hurra!

Nä, nu är det som sagt dags för träning + Sune.

Puss!

Inspirerad och lite pysslig

Jag känner mig tillfreds, lycklig och lite lagom rastlös och pysslig. Perfekt för att inreda ett nytt rum!

Jag vill skaffa fram en 120 cm bred, låg, vit bokhylla med rygg, som kan fungera som sänggavel för min säng. Jag vill skapa ett litet lässkrymsle med nån fin skärmlampa och en mysig fåtölj (vill gärna säga länstol, för jag gillar det ordet) på andra sodan om den bokhyllan. Sen vill jag ha en fin, "antik" spegel med lite krusidullig ram, spetsgardiner, osynliga bokhyllor, bilder på väggarna på min familj, på vänner och på bilder som gör mig glad (t.ex. den där med KKK-medlemmarna som åker Pariserhjul). Jag vill ha in några av mina trasmattor och sätta upp självlysande stjärnor i taket.

Jag vill göra det till ett mysigt rum. Ett HEM helt enkelt. KÄnns som om jag inte har haft ett sådant på väldigt länge.

Jag vill också skaffa en engångskamera.

Vi delade allt

Jag träffade mitt ex idag. Vi gick omkring i Göteborg, letade filmer åt hans familjemedlemmar, drack kaffe på ett halvmysigt fik, slog ihjäl tid tills biljettkassan på Operan öppnade och sen lunchade vi ihop på en rätt mysig krog. Framförallt frös vi typ ihjäl. Det var så förfärligt kallt att våra ansikten domnade och vi inte ens kunde prata ordentligt.

Vi snackade om lite av varje, om hans flickvän och om mina olika pojkhistorier, om våra utbildningar och om våra gamla klasskamrater. Det var trevligt. Men. Det gjorde mig lite ledsen på samma gång. Den där kontakten finns inte mellan oss längre. Och jag menar inte kärleken, utan den där känslan av att man känner varandra och har något gemensamt. Den finns inte där längre, trots att vi en gång delade allt och han var hela mitt liv.

Så först blev jag ledsen, men sen tänkte jag att det nog är bra. Vi har båda vuxit som personer och förändrats. Sånt är livet. Även om det kan kännas tråkigt.

Och nu är det snart jul

Och just idag känner jag mig så himla tillfreds med världen. Så himla nöjd.

Jag har löst problem med administrativa grejer kring studentspexet där jag sitter i direktionen.
Jag har ganska ont om pengar, men jag klarar mig i alla fall.
Jag har nästan flyttstädat klart och i mellandagarna flyttar jag ihop med en kompis.
Jag har köpt alla julklappat och rimmat på dem.
Jag har de finaste vänner man kan tänka sig.
Jag fick en himla rolig julklapp häromdagen.
Jag har faktiskt tagit tag i mitt osunda leverna och försöker vända det.
Jag ska åka upp och hälsa på vänner i en annan del av Sverige i mellandagarna.
Jag har läst en otroligt fin bok och börjat på en till.
Jag träffade min syssling igår och vi drack kaffe på ett mysigt café och hade det trevligt.
Jag köpte Faktum häromdagen och däri fanns en bild på Klu Klux Klan-medlemmar som åkte Pariserhjul.

Mitt liv är fint helt enkelt. Imorgon ska jag träffa min expojkvän och gå på stan med honom lite. Han ska panikshoppa julklappar, jag ska köpa en födelsedagspresent till mamma, som jag redan har bestämt vad det ska bli. (Hon vet inte ens att den här bloggen finns, så jag kan väl avslöja att jag ska ge henne biljetter till Svansjön, som kommer sättas upp här i sommar. Tror hon blir jätteglad.) Framförallt ska vi ta igen vad vi har missat av varandras liv det senaste halvåret. Vi pluggar på olika orter och ses eller hörs knappt alls. Vi var bästa vänner de 3,5 åren vi var tillsammans, och jag saknar honom. Han har en sprillans ny flickvän, men jag tror det känns helt okej.

Mitt liv är fint nu.

Jag gör skillnad!

Jag är väldigt glad idag, för härom kvällen ringde en killkompis bara för att tala om för mig att han hade varit nere under dagen på grund av lite motgångar, men så hade han kommit att tänka på mig och en sak jag hade sagt till honom - och så hade han blivit mycket gladare. Det gjorde mig så himla glad och varm i hjärtat.

Det där med att blogga är inte min grej...

...helt klart.

Det är min födelsedag nu. Det blav det för typ tio minuter sedan.

Härmodagen hade jag massvis jag ville skriva här, men just nu... nej. Just nu vill jag bara vara.

Jag är lycklig.

RSS 2.0