Saker som gör mig glad

 1. Sidenband.
 2. Små barn som är exalterade över, för vuxna, helt ordinära saker.
 3. Komplimanger sagda i förbifarten, som vore de självklarheter och inte komplimanger.
 4. Att gå i tyg- och hobbyaffärer och titta på alla sytrådar som är ordnade i förgskala.
 5. Få SMS som inte handlar om nåt särskilt förutom hur fint livet är.
 6. Att det växte violer precis utanför vårt hus när det var violernas tid.
 7. Att kunna blunda, andas in långsamt genom näsan och märka att sommaren doftar precis som när man var liten.
 8. Kunder som ställer upp sina varor på ett prydligt led med streckkoden mot sig.
 9. Scones.
 10. Fjärilar som fladdrar omkring yrvaket och förvirrat tidigt en försommardag.
 11. Att kunna dela en tystnad med någon utan att bli obekväm.
 12. Luftballonger.
 13. Åka bergochdalbanor som kittlar i magen.
 14. Läsa böcker som lämnar mig sprängfull av tankar och känslor när jag läst sista sidan.
 15. Att mamma kommer ihåg nästan allt jag berättar för henne om mig och mitt liv.
 16. Trollsländor.
 17. Blickarna av fullständigt samförstånd jag och pappa kan dela.
 18. Att min älskade farfar känns så levande för mig, trots att det alltför snart är ett år sedan han gick bort.
 19. Tegelhus med murgröna och klätterrosor på väggarna.
 20. Att hösten till en början är vacker, och att man kan fly undan den till te och mysiga filmkvällar när den inte är det längre.
 21. Lajv och lajvare.
 22. Karuseller med sirliga dekorationer och kulörta lampor.
 23. Fiffiga ord, såsom kulört.
 24. Att det fortfarande finns folk som skickar vanlig post och inte mail.
 25. Såpbubblor.
 26. Gamla gubbar som spelar boule i närheten av där jag bor, och tar det på största allvar.
 27. Gamla kruttanter med humor.
 28. Att jag har en vän som är lika "fånig och romantisk" som jag, och att vi erkänner det för varandra.
 29. Att min mormor tror att mina favoritfärger fortfarande är rött, svart och vitt och ger mig presenter i enbart dessa färger.
 30. När någon behöver just mig.
 31. När ingen behöver mig och jag bara kan vara.
 32. Överviktiga människor som kämpar för att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.
 33. Underviktiga människor som kämpar för att gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt.
 34. Människor mer självförtroende.
 35. Brokiga serviser.
 36. Matrioshkadockor (babuschkadockor).
 37. Rosor.
 38. Resor.
 39. Mail från en vän som reser runt hela världen, för då känns det lite som om jag också vore där.
 40. Dumma, onödiga prylar.

En massa anledningar till att vara glad!

Imorgon bitti landar min lillebrors plan från Las Vegas! Åh, min fina bror kommer hem efter ett helt studieår i USA! Hurra!

Jag har roliga saker för mig den del av sommaren som jag inte jobbar (inte många dagar visserligen, men ändå), vädret är underbart och jag har de finaste vännerna!

Jag håller just nu på med en lista över saker som gör mig glad. Snart så.

<3

Har inte skrivit på länge igen nu. Först var jag borta och sen har jag inte känt för det, helt enkelt.

Nu känner jag dock för det.

Jag har haft underbara dagar sen jag skrev sist. Hela jag fylldes upp av den känslan ikväll när jag hoppade av spårvagnen på min hållplats: jag älskar mitt liv! Jag har massor av fina vänner på olika håll, och jag har haft den stora förmånen att under den närmsta veckan träffa en hel drös av dem.

Vi hade ju en otroligt lyckad överraskningsfest i Halmstad förra helgen med några av mina finaste kursare, sen åkte jag bara hem och vände, för att ta mig uppåt landet till Nyköping, där jag träffade fina, finare, finaste lajvarna, som gör mig helt lycklig bara jag ser dem, i ungefär två dygn. När jag var hemma igen drog det ihop sig till grillkväll med en hoper gamla vänner från min by och från gymnasiet, och idag träffade jag några härliga spexare.

När jag jobbade häromdagen kände jag mig ovanligt glad, käck och pepp. En kund hade lite olika problem med sina varor, men dessa avhjälpte jag i en handändning och med ett leende på läpparna. Hon blev då helt förvånad och glad och sade att jag var "då rätt person på rätt plats" och att jag nog skulle bli personalchef. Fin komplimang, även om jag aldrig kommer klättra i graderna på det jobbet.

Jag är hemma i Göteborg över natten och ska tvätta lite imorgon bitti och dammsuga golvet i lägenheten (samt diska), sen tillbaka hem för lite jobb och sen börjar omomtentapluggandet. Nu jävlar!

Trött trött trött

Ca tre timmars sömn och nu sju timmars jobb i kroppen känns av. Jag får dock inte sova än, för jag måste sy klart en lajvsak innan jag åker upp till mina finaste finaste imorgon bitti. Puh... Jag är så glad, så glad, så glad! Jag ska till mina älskade vänner i Nyköping <3<3

Don't let the days go by


Glycerine - Bush

En helt fantastisk kväll!

Igår for jag ner till Halmstad. Vädret var strålande och likaså mitt humör. Jag skulle möta upp med vänner i småbåtshamnen klockan 16, och klockan var bara 13 när jag anlände, så jag ägnade tre timmar åt att ligga i gräset och läsa bok, äta korv, gå vilse och slutligen bli uppplockad av en kompis kompis i bil. Han körde mig till småbåtshamnen, tillsammans med en annan kompis kompis samt en kompis till mig (hahaha).  I hamnen låg en finfin segelbåt och väntade på oss, vi lastade den full med grejer och seglade iväg till Grötvik.

Varför?

För att allas vår gemensamma kompis fyller 25 idag och igår var den ypperliga dagen för en överraskningsfest! Vi hade grillmat, alkohol, tält, sovsäckar och filtar... samt en massa av hans olika vänner samlade. När folk hade kommit och vi hade fått iordning grillen åkte två killar iväg i en liten utombordare och kidnappade födelsedagsbarnet. De satte en säck över huvudet på honom och förde iväg honom till stället där vi alla väntade. Det totala uttrycket av förvirring i hans ansikte när de tog av honom säcken går inte att beskriva.

Det var i alla fall en himla lyckad kväll och vi myste ihop allesammans tills klockan var närmare fyra. Jag och en killkompis sov tre timmar i en bil innan han skjutsade mig till min buss (och sedan tillbaka till de andra igen för att få ordentlgit med sömn). Jag ska jobba om två timmar, så jag var tvungen att åka tidigt. Suck.

Jag älskar mina vänner, och den här kvällen: delande av filtar, täcke som brinnar, runtskickande av skumpaflaskor, den stora elden, nattdopp i havet, födelsedagsbarn sovande på min axel ska sent glömmas.

Inför en stor publik

Sjunga på scen
Jag tog sånglektioner när jag gick i mellanstadiet. I sexan hade vi en stor konsert på stadshuset i en närbelägen stad. Det var många i publiken, pappa var där och tittade, och jag fick sjunga en vers solo. Jag minns fortfarande den versen:

Ris i höga drivor,
bambuskott i skivor,
allt från Kinas matförråd

Kinakocken strålar,
staplar sina skålar
till en liten fin pagod

Sen står han och tvinnar
fort med sina pinnar
kinamat av nudeltråd

Hehe

Mitt besöksantar har sjunkit genom golvet. Så kan det gå. Men det bör inte så mycket. Jag har jobbat exakt hela dagen idag, och kommer vara väldigt cäldigt upptagen fram till torsdag nästa vecka, så jag låter bloggen vila.

Torsdag 1/7

1) Jag hade ett vitt sidenband runt handleden på jobbet.
2) Lägenheten luktade lajv när jag vaknade.
3) I fikarummet på jobbet fanns jordgubbar och en ask Anthon Berg-choklad
4) En kund sade att jag är snygg ^^
5) Hade en väldigt intressant diskussion med en kompis på chatt.

Dans Jorden Runt

Jag älskar att resa, jag älskar människor som bejakar livet och jag älskar människor som dokumenterar "dumma" saker de gör. Därför blev jag alldeles lycklig ända in i hjärtat när jag hittade videon nedan. Jag är lite kär i den.Jobb klart!

Puh... har jobbat i näranog tio timmar och är trött. Promenerade dock hem i en klar sommarkvällning, med en matt ljusblå himmel som i väst tonade över i gult. Himlan kändes så hög och luftig och jag kände mig lättad att dagen var över.

Dötid i kassan ägnar jag åt att tänka på saker som gör mig glad (tänker mig att det ska mynna ut i ett blogginlägg) och åt att skriva haikus. Det är rätt fint ändå.

Hönsnät och papier-maché

Kö till Harry Potter and the Deathly Hallows
Jag är en nörd. Så är det bara. När sjunde och sista Harry Potter-boken kom 2007, och jag genom ett forum, där jag var aktiv, fick nys om att det skulle köas utanför SF-bokhandeln i Gamla Stan i Stockholm visste jag att jag måste vara där, om jag så skulle åka själv. Som tur är för mig har jag underbara, nördiga vänner också, och jag fick med mig två på mina planer. Det skulle vara en kostymtävling på plats, och självklart gick vi all in. I flera dagar jobbade vi på våra dräkter, som tillverkades av hönsnät, papier-maché, kartong och målarfärg. Vi blev klara i precis lagom tid, åkte upp till Stockholm på en underbar weekend och vann faktiskt andra pris i tävlingen, vilket innebar att vi fick en bok var gratis och presentkort på SF-bokhandeln. Vi hade jätteroligt och träffade massor av spännande och trevliga människor i kön. Definitivt ett minne för livet.

Detta är vad vi var utklädda till!
Dunkare, Klonken och Gyllene Kvicken ^^

Droppande hår

Mitt hår droppar igen. Inte av regnvatten denna gång, utan av duschdito. Efter lajvslöjdandet (som jag inte är klar med) ser lägenheten förjävlig ut igen, hahaha! Men men, bara jag plockar undan lajvsakerna, vilket jag ska göra när slöjdandet är klart (lär bli natten till måndag), kommer det inte se så farligt ut.

Om en halvtimme går spårvagnen till Cantralen, där bussen ska ta mig hem. Borde nog diska klart och klä på mig.

Apropå klä på sig! Idag ska jag bära vitt. Gör det ni också!

Nattsudd

Kan ni tänka er? Först städar jag och sen öppnar jag lajvlådan och startar nattslöjd. Det doftar lajv i lägenheten och jag har en halvsydd knyttemockasin på ena foten. Jag tror nästan det är såhär jag är som lyckligast <3

RSS 2.0