Torsdag 25/4

1) Vårväder till tusen!
2) Folk jag inte hann rata med igår kom och berömde spexet.
3) Oxfilé för 98:-/kg på WILLYs!!!!
4) Åkte hem till föräldrarna och fick våfflor. Mums!
5) Hade fått bokpaketet jag beställt från AdLibris. Gick väldigt fort!

Favoritminnen

Jag tänkte att det passar en nostalgista som jag att ha en kategori för favoritminnen. Alltså fina minnen från närsomhelst i livet.

Dagens minne:

Tältfest i slutet av nian

Vi var 15 och 16 år gamla, jag och alla mina bästa vänner i högstadiet. Min bästa tjejkompis hade just fyllt år och detta skulle vi fira med en grill/mys/tältkväll i skogen nära där hon bodde. Vi släpade dit tält, en grill, mat och dryck (alkoholfri för de flesta av oss) och påbörjade det roliga projektet att slå upp tälten. Något vi alla var exeptionellt värdelösa på.

Hela dagen förflöt i en dimma av vårsol, värme, skratt, prat och ett allmänt tillstånd av välmående Och en vitsippa jag fick av killen jag var kär i. Vi var bara fyra stycken som stannade för att sova: tjejen som fyllde år, hennes pojkvän, jag och Han. Vi hade två tält.

Jag och Han sov inte på hela natten. Vi låg i vårt tält och tittade på varnadra i helvdunklet. Pratade dämpat, skrattade åt att tältet stod i en sluttning så att vi hela tiden gled ner mot ena hörnet. Han hade flickvän och jag gjorde mitt bästa för att tänka bort det. Inget hände mellan oss fysiskt sett, men jag har nog aldrig varit med om en så intensiv, men tyst, känslourladdning. Mitt förhållande till honom blev aldrig detsamma igen - helt plötsligt stod vi varnadra så mycket närmare.

Han är min bästa killkompis idag och jag tycker så fruktansvärt mycket om honom.

Onsdag 24/3

1) Alla var så himla fina mot mig när jag fick en mindre ångestattack innan ridå.
2) Mina kursare var underbara och tyckte att spexet var roligt. Oväntat och så himla roligt!
3) Fick blommor av en annan kompis som kom och tittade. Det hade han inte behövt <3
4) Vi hade väldigt trevligt och roligt på John L efter föreställningen.
5) När jag sedan gick till Svea och träffade kursare etc fick jag en fin avslutning på kvällen.

Tisdag 23/3

1) Gick på F-spexet som var väldigt bra
2) Det var vårsol ute!
3) Ingen träningsvärk trots gårdagens träning - skönt! (fast den kommer nog imorgon...)
4) Fick förklarat för mig något jag inte förstått tidigare om kursen jag läser.
5) Hade en riktigt bra föreläsare

Små guldkorn

Det finns en del saker som gör livet lite extra bra. Det behöver inte alls vara något spektaklulärt eller något man ens reflekterar över. Men ändå.

Kanske en främling som ler mot dig på bussen, eller en snäll chaufför som låter dig åka med gratis när du inte riktigt har nog med pengar. När du precis lyckas fånga upp porten som håller på att glida igen, eller när en granne ser dig komma springande och håller uppe den för dig. När du hittar strumpbyxor i exakt rätt färg, eller upptäcker att den där tröjan du lät bli att köpa förre veckan nu är på REA. När håret en morgon får för sig att ligga perfekt, eller när du ser dig i spegeln och upptäcker att du ju faktiskt är riktigt söt (det är du!) När solen knuffar sig fram mellan molnen, eller när en lätt vind blåser din lite får länga lugg ur ögonen på dig. När du lyckas sätta dig bedvid Den Där Personen, eller när du och dina vänner skrattar så ni knappt kan stå.

Det är de små guldkornen an ska plocka upp ur livets sandstrand och spara i en burk. Resten kan du låta kittla dig lätt mellan tårna.

Vårsol!

Idag när jag skulle till skolan trodde jag att det var vår ute och drog glatt på mig den lilla skinnjackan och ett par halvtrasiga Converse. Tyvärr regnade det och snålblåste och jag sprang till och från spårvagnen med en Metro över huvudet. Trodde att det skulle bli en skitdag men icke.

För det första hade vi en riktigt bra föreläsare idag, som var både pedagogisk och rolig. Vi fick bra kompendier att hänga med i, han pratade så långsamt att an han anteckna och han visade lite filmer. Intressant som sjutton var det han pratade om också (balanssinne och hörsel). Sedan satt jag och några kursare och åt lunch, skvallrade, snackade politik och skrattade. Himla trevligt. Vi tog rätt lång tid på oss innan vi drog oss till ett grupprum för att plugga. En av dem förklarade aktionspotential, tröskelvärde etc så att jag fattade tillslut. Kändes skönt. Samtidigt fick jag lite SMS och telefonsamtal som talade om för mig att vi fick biljetter till F-spexet på CHalmers ikväll trots att vi var ute i så dålig tid (bokade biljetter igår) så jag drog hem för att hämta lite saker till det. Åkte spårvagn med en kompis som nog skulle hem och springa heller något (han är en health nut och jag avundas/beundrar honom en del). Också himla trevligt.

Dessutom började solen skina tillslut och det känns som om det faktiskt vore slutet på mars. Underbart!

Nu är jag hemma för att vända. Har packat väskan, ska väl göraz mig iordning lite smått. Vagnen går igen om en halvtimme ungefär. Pigg och glad trots att jag låg uppe och kollade på Grey's till nästan två på natten!

Glaset är minst halvfullt

Jag brukade vara irriterande optimistisk. Sen blev jag lite äldre, lite mer kantstött och ycket mer cynisk. Men det betyder inte att man inte kan försöka se hur fantastiskt livet faktiskt är. Ett riktigt uttjatat och klichéartat trick för att se det bra i ens eget liv är att göra en lista varje kväll på minst fem bra saker med dagen som gått. Något som gick bra något som gjorde en glad, något man är stolt över eller något som var lite extra fint.

Här är min lista för dagen:
1) Jag träffade mina kurskamrater mer än jag hunnit på sista tiden!
2) Jag fick beröm för min insats på scen i spexet i lördags.
3) Jag fick höra att jag var fin i håret (trots att det är otvättat, oborstat och har en decimegterlång utväxt - inte illa!)
4) Snön är nästan helt borta nu!
5) Min tjejkompis lyckades dra med mig på träning - och det var kul!


Jag är himla glad idag.

Nu ska jag se ett sista avsnitt av Grey's Anatomy (hmm, ja, det är lite genant) och sen ska jag sova. Nytt kursblock imorgon och det ska handla om sinnena. Spännande!

RSS 2.0