Den där känslan av lättnad vid en undviken katastrof

Åh, världen är visst på min sida idag!

För att helt förstå följande scenario behöver man veta några saker:
1. Jag har en ficklös klänning på mig idag
2. Jag har en sambo och vi delar på en förrådsnyckel, som sitter på en separat nyckelknippa
3. Vårt lägenhetshus är en bunker, där man behöver en nyckelbricka för varje dörr man ska passera.
4. Vi har tre av dessa nyckelbrickor: en var på våra vanliga nyckelknippor och en som hennes pojkvän har.

Jag var nyss nere i källarförrådet för att lämna en tältsäng och hämta upp lite bestick (vi har diskmaskin och hinner alltid använda slut besticken innan den är fylld). Eftersom jag inte visste var jag hade besticken lade jag ifrån mig min stora nyckelknippa för att kunna använda båda händerna när jag letade (inga fickor, minns ni?). Förrådsnyckeln satt kvar i låset. När jag hittat besticken tog jag dem i handen, låste förrådet och gick mot utgången från förrådsdelen av källaren. PRECIS innan dörren gled igen insåg jag att jag hade glömt min andra nyckelknippa i förrådet och jag hann på håret fånga upp den dörr som annars hade gått i lås. Hade jag inte kommit på det hade jag varit fången i källaren, för man kan inte ta sig upp i hissen, in i trapphuset eller någon annanstans utan nyckelbricka. Lagom tur!

Julkalenderpremiär

Så i natt har jag sovit cirka fyr timmar, eftersom jag gick hem till en kompis igår kväll för att gå ut på eftersläpp på en gasque i stan, men istället lyckades övertala honom att stanna inne och spela Magic. Jag har just satt ihop två nya lekar, och också nyligen introducerat honom till spelet. Så vi spelade. Och spelade. Och spelade. Och det var så himla kul att vi kunde inte sluta förrän efter klockan slagit tre å natten!

Sen var jag ju såklart tvungen att vakna vid sju för att titta på första avsnittet av årets julkalender. Och det gav mig en riktig toppenstart på dagen. Inte bara det att jag vaknade på stans bästa soffa och fick börja dagen med att dricka kaffe med min Magic-kompis och hans roomie, som också är en vän till mig, Julkalendern verkar dessutom riktigt lovande i år. Ska definitivt följa den så gott jag kan!

RSS 2.0